Örümcek İlaçlama

Örümcek ilaçlaması diğer ilaçlama şekillerinden daha farklı bir yöntemle yapılmaktadır. Çünkü örümcekler yumurta bıraktığında yüzlerce yumurta birden bırakmaktadır. Dolayısıyla ilaçlama yapan her kimse sadece örümceği değil örümceğe ait yumurtaları da imha etmelidir. Zira ilaçlama uygulaması böyle yapılmazsa hiçbir etki göstermeyecektir. Yumurtalarından dışarı çıkan yavrular ise kısa bir süre içinde erişkin bir hale gelerek çok daha fazla sayıda örümcek istilası yaşanacaktır. Örümcek, neredeyse yılın 4 mevsiminde ev ya da iş yerlerimizde karşılaşabileceğimiz haşere türleri arasındadır. Binaların bodrum katları, kuytu köşeler, dolap ve tezgâh altları, duvar köşelerini ağları ile kapatan örümcekler, yaşam alanlarımızda gezindikleri için çeşitli mikrop ve bakterileri bir yerden bir yere taşırlar. Bazı örümcek türleri hem etçil hem de otçuldur. Kendi türdeşleri ile beslenen örümcek türleri de mevcuttur. Örümcek ağları yaşam alanlarımızda bakteri yatağı oluşturdukları için tehlikelidirler. Aynı zamanda zehirli örümcekler de söz konusudur. Bu zehirli ve mikrop saçan örümcek türlerini Sıvı ilaçlama yöntemi ile kontrol alabilmekteyiz. Bu konuda yardım ve destek taleplerinizi ilaçlama şirketimize iletebilirsiniz. Güneş ilaçlama şirketimizden talep edeceğiniz örümcek ilaçlama hizmeti tamamen işin uzmanı ekiplerce yapılmaktadır.

Örümceklerin Özellikleri

Örümcek binlerce türü bulunan 8 bacaklı bir böcek türüdür. Dünyanın her kıtasında görülebilen örümcekler bir kara canlısıdır.
Zehirli türleri olduğu gibi zehirsiz türleri de vardır.
Örümcek eklembacaklılar sınıfında incelenen yaklaşık 30.000 türe sahip canlıdır.
Avlanma işlemini ağ örerek gerçekleştiren örümcekler, bu özelliğe sahip yeryüzünde yaşayan tek canlıdır.
Ağları yapışkan özelliğe sahip olup, ağlarına yapışan küçük canlıları yiyerek beslenirler.
Ağlarını evlerde insanların ulaşamayacakları yüksek yerlere ya da insanların göremeyecekleri eşyaların arkalarına kuran bu haşereler, dış alanlarda ise kayalıkların arasına ve ağaç dalları arasına ağlarını kurarlar.
Kapalı alanlardaki ağlar, tozların birikmesine ve bakterilerin yayılmasına neden olduğundan sağlık açısından ciddi tehlike arz eder. Bu nedenle kapalı alanlarda örümcek ilaçlama son derece önemlidir.
Örümceklerin bazı türlerinin vücudu tüylüdür.
Örümcek Nasıl Beslenir?

Avlarını ısıran ve zehrini içine akıtan örümcek etkisiz hale gelen avını yer. Bu haşerelerin yemek boruları çok dardır bu nedenle zehrin etkisi ile avlarını sıvı hale getirdikten sonra beslenirler. Boyları türlerine göre değişen örümceklerin zehirlerinin etkisi de türlerine ve yaşam alanlarına göre değişir. Ortalama 10-15cm boyunda olan örümceklerin daha büyük türleri de yaşamaktadır. Bazı örümcek türlerinin zehirleri, bir tavşanın içini boşaltabilecek kadar etkilidir.
Zehirli Örümcek Türleri

Çok etkili zehre sahip olan örümcekler, bir insanı birkaç saat içerisinde öldürebilir. Tarantula en etkili zehre sahip örümcek türlerinden birisidir. Örümcek ısırması sonucu hayatını kaybeden birçok insan olmuştur. Açık alanlarda yaşayan bu canlılara karşı herhangi bir uygulama yapılmadığı gibi, kapalı alanlardaki örümceklerden kurtulmak için uzman firmalar tarafından ilaçlama işlemi yapılmaktadır. Örümcek ilaçlama hizmeti için şirketimizi günün her saati arayabilirsiniz. İstanbul, İzmir, İzmit ve Bursa illerinde bulunan böcek ilaçlama şubelerimiz ile yasal ve profesyonel çalışmaktayız. Şirketimiz, kapalı alanlarda sağlık sorunlarına yol açan bu canlıları yok etmek için garantili şekilde örümcek ilaçlama yapmaktadır.
Örümceklerle Diğer Böcekler Arasındaki Farklar

Örümcekler diğer böcek türlerinden farklı olarak kanatlı bir yapıya sahip değildir.
Böceklerde en fazla 6 bacak, örümcekte ise 8 bacak bulunmaktadır.
Örümceklerin diğer böcekler gibi antenleri yoktur, ağızlarının önünde bulunan pedipalp (duyu bacakları) denilen kıskaçlar yardımı ile avlarını bulabilirler. Bir nevi detektör görevi gören bu kıskaçlar zarar gördüğünde örümcekler hayatta kalamaz.
Üzerinde kıllar bulunan bu kıskaçlar koku ve tat alma çevreyi tanıma görevini yapar.
Solunum organları karın bölgelerinin altındadır. Kitap yaprakları şeklindeki deri kıvrımlarından dolayı 'kitap akciğerleri' denir.
Örümceklerin böcekler gibi kılcal damarları yoktur.
Ağ örebilme yeteneğine sahip olan örümcekler ağlarını çoğunlukla gece örerler. Bu ağlar esnek ve sağlam yapıya sahip olduğundan çelik yelek imalatında bile kullanılır.
Örümcekler ağları sayesinde rüzgârında etkisiyle 5km savrulabilirler.
Örümcekler toplu halde yaşamayı sevmezler.
Büyüme safhasında olan bir örümceğin bacağında kopma olursa kendini yenileme özelliği vardır.
Dişi örümcekler eşiyle çiftleştikten sonra erkek hızlı davranıp hemen oradan uzaklaşmazsa dişi örümceğe yem olabilir.
Erkeklerin duyu bacakları eşleşme vazifesi görür.