FARE İSTASYONU

 

Fare İstasyonu Nedir?

Fare istasyonu, farelerin kendisini güvende hissedebileceği bir şekilde, her iki ucu açık ve içi bir paravan gibi tasarlanmıştır. İç bölümünde yer alan paravan labirent görüntüsü ile kemirgenlerin dikkatini çeker. Giriş – Çıkış noktaları her iki yönden bakıldığında ışığın görülebilmesini sağladığından farelerin istasyon içine girerken tedirgin olmayacakları bir özelliğe sahiptir. Fare istasyonu kilitli kapak mekanizması sayesinde kolay açılmayacak tarzda yapılmıştır ve kendine özel anahtarı ile açılıp kapanır. Fare zehri kutu içerisinde özel bölmeye yerleştirilmiş, farelerin bu yemi alıp götüremeyeceği bir fare kapanı sistemi kurulmuştur. Fare yemleme istasyon içinde yem kısmı giriş çıkış noktalarının ters tarafında olduğundan yağmur, kar gibi iklim koşullarında ve bahçe sulama gibi özel durumlarda fare öldürücü ilacı korur. Özel plastik co-polimer malzemesinden üretilmiştir. Özel menteşe sistemiyle duvar-zemin arasında açıklık bırakmadığından duvara sıfır konulabilmektedir.

 

Fare İstasyonu Ne İşe Yarar?

Fare ile mücadele yöntemleri arasında fare yakalamanın en etkili yolu olarak bilinen bu fare yakalama istasyonları; ev, apartman, işyeri, depo, gemi, hastane, bahçe, okul gibi açık ve kapalı tüm alanlarda fareye kesin çözüm sunar. Lağım faresi, fındık faresi ve çatı faresi başta olmak üzere bütün fare çeşitleri için küçük, orta veya büyük boy olarak kullanıma uygundur. Büyük boy kemirgen istasyonu ile toplu olarak beslenmeyi tercih eden kemirgenlerin 3-4 adedinin birlikte yem tüketimini sağlayarak yakalama imkanı oluşturur.
En etkili fare zehri ile hazırlanmış, bir nevi fare tuzağı işlevi gören fare istasyonları kurulumu sizi hiç uğraştırmaz. Yapmanız gereken tek şey, fare yemleme istasyonunu sorunlu bölgelere bırakmanız… Farelerin yoğunluğuna bağlı olarak kullanılması gereken sayı belirlenerek istasyonların kurulumu yapılır. En büyük farenin bile, kemirgen istasyonundaki fare zehrinden çok az miktarda yemesi ölmesi için yeterlidir. Fare zehrinden yayılan kokuya dayanamayan fareler çok kısa süre içinde bu fare tuzağına yönelir. Zehirle temaslarından hemen sonra ciddi bir susuzluk yaşamaya başlayan fareler, bulundukları alanı terk ederek su aramaya başlar ve su ile ilk temas ettikleri andan itibaren yaklaşık 10 saniye içinde ölürler.